slide1.jpg
slide2.jpg
slide3.jpg
slide4.jpg
slide5.jpg
slide6.jpg
slide7.jpg
slide8.jpg
 

Pretsedatel280

Почитувани посетители

Ова е интернет страницата на Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија. Овде ќе најдете информации за нашата организациона поставеност, нашите иницијативи, проекти, заложби ...

Претседател на
ФХЕМ

Новости

News image

Отворена изложбата „НОВИ СВЕДОЦИ НА ХОЛОКАУСТОТ“ во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија

Во рамки на одбележувањето на 72 годишнината од депортацијата на Евреите од Македонија, на 10 март беше отворена изложбата „НОВИ СВЕДОЦИ НА ХОЛОКАУСТОТ“ во Меморијалниот цента...

News image

Професор Гидеон Греиф одржа предавање по повод 70 години од ослободувањето на Аушвиц

"Преку моите предавања, шансите да се стане неонацист се нула. Секоја минута треба да зборуваме за холокаустот и да се сеќаваме на жртвите за да се спречат антисемитски дејств...

News image

„Дипломатијата и депортацијата на македонските Евреи во 1943 година“ научна конференција со која се одбележа Меѓународно

Министерството за надворешни работи заедно со Меѓународната Алијанса за сеќавање од холокаустот, Институтот за национална историја, Дипломаткиот клуб од Скопје и Меморијалниот...

News image

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија и Генералната дирекција на архиви

Денес во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија беше потпишан меморандумот за соработка помеѓу Фондот на Холокаустот на Евреите од Македонија и Генерална...

News image

Настап на полскиот клезмери бенд „ЖЕШОВ“

На 10.11.2014 година во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија, настапи полскиот клезмери бенд „ЖЕШОВ“.

News image

Потпишан првиот меморандум за соработка помеѓу Еврејската заедница во Р. Македонија, Институтот за културно и духовно на

На ден 10.11.2014 година по повод одбележувањето на Меѓународниот ден за борба против фашизмот и антисемитизмот во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија...

Фотогалерии

info